Топлоизолация от алпинисти или от скеле

Toploizolacia-ot-alpinisti-ili-ot-skele

Много хора си задават въпроса: "Каква е разликата от изработка на топлоизолация от алпинисти или от скеле?"
Всеки от двата способа, които се ползват, има своите преимущества и съответно недостатъци.Прочетете повече
Каква фасадна мазилка да изберем

Fasadni mazilki

Завършекът на една топлоизолацията е поставянето на фасадна мазилка. Освен добрия естетически вид, който придава на сградата, поставянето на мазилка е неизменна част от запазването на целостта на топлоизолационния материал.Прочетете повече


Каквo е XPS

XPS

XPS, известен с по-полулярното си име фибран, е топлоизолационна плоча от екструдиран полистирен. Отличителна черта са различните цветове на плочите - розов, зелен, син. Предлага се в дебелина от 4 до 200 мм, а размерите са плочите са най-често са от дължина 1300 мм и широчина 600 мм или с дължина 2600 мм и ширина 600 мм.


Прочетете повече


Каквo е EPS

EPS

EPS е съкращение от eкспандиран полистирол. Това е най-разпространения топлоизолационен материал. Благодарение на своите качества с годините се е наложил на пазара и се прилага масово при поставяне на топлоизолация на покриви, стени, тавани, подове на жилищни и административни сгради, училища и болници и др.


Прочетете повече


Каква топлоизолация да избера - външна или вътрешна

Външа или вътрешна топлоизолация

Това е основен въпрос, на който трябва да си отговорим преди да започнем изолацията. Какъв тип изолация да изберем зависи предимно за какви помещения се прави и какво им е предназначението.


Прочетете повече


Кога да направя топлоизолация

Кога да направя топлозиолация

Зима е. Навън е температурите са много под нулата. Сега се замислям, защо не направих топлоизолация, когато беше топло... А защо да не я направя сега, в зимата? Възможно ли е да бъде направена топлоизолация през зимните месеци?


Прочетете повече


Ефективност на топлоизолацията

Ефективност на топлоизолацията

Всеки си задава въпроса: "Толкова много се говори за топлоизолацията, но в крайна сметка колко би ми спестило това? И заслужава ли си?"


Прочетете повече


Какви материали да изберем

Материали за топлоизолация

Изборът на материали е основната стъпка при изработката на топлоизолация. На пазара в днешно време се предлага много голямо разнообразие от строителни материали. Затова изборът става още по-труден. Какви материали да изберем, за да получим качествена, красива и ефективна топлоизолация?


Прочетете повече

Как се прави топлоизолация

Топлоизолацията на жилището представлява поставяне на топлоизолационен материал, който намалява топлообменът в жилището. Поставявнето на топлоизолация осигурява постоянна температура в помещенията. Топлоизолация може да се постави на всякакъв вид сгради - жилищни, административни, производствени и др.


Прочетете повече