Топлоизолацията на жилището представлява постяване на топлоизолационен материал, който намалява топлообмена в жилището, което от своя страна осигурява постоянна температура в помещенията. Топлоизолация може да се постави на всякакъв вид сгради - жилищни, административни, производствени и др. При поставянето на топлоизолация се следват няколко основни правила:

1) Полагане на топлоизолационен материал

Това е първата и основна стъпка при топлозиолацията. На пазара се предлагат много и най-различни материали, като всеки един разполага с определени качества и предимства. Повече информация за материалите можете да намерите тук. Закрепването става посредством лепило, което се нанася на материала непосредствено преди поставянето му на повърхността. След това за по-голяма устойчивост повърхността се дюбелира, което осигурява здраво закрепване на топлоизолационния материал за дълъг период от време.

2) Шпакловане

Шпакловането е втората задължителна стъпка при изработката на топлоизолацията. Чрез шпакловането топлоизолацията се запечатва и предпазва топлоизолационния материал от външните климатични влияния. При шпакловането е възможно да се постави стъклофибърна мрежа, която допълнително повишава здравината.

3)Мазилка

Мазилката завършва цялостно топлоизолацията, като запазва топлоизолационните материали от външните въздейстивия. Не на последно място мазилката придава един красив и естетически вид на санирана сграда.