Каква фасадна мазилка да изберем

Завършекът на една топлоизолацията е поставянето на фасадна мазилка. Освен добрия естетически вид, който придава на сградата, поставянето на мазилка е неизменна част от запазването на целостта на топлоизолационния материал.

Едни от най-често използваните мазилки са цименто-варови, полимерни и силиконови.

Цименто-варова мазилка

Цименто-варовата мазилка се състои от суха смес на база бял цимент и различни добавки (минерални, полимерни и др.). Лесна и удобна за работа. Предназначението й е за направата на защитно-декоративни мазилки, както за външни и вътрешни стени, така и за тавани, като създава бяла водоустойчива грапава повърхност. Мазилката гарантира защита от дъжд и атмосферна влага, притежава идеална паропропускливост. Цената е ниска и с доказаните качества, цименто-варовата мазилка е най-често предпочитана и използвана.

Полимерна мазилка

Полимерната мазилка е висококачествена тънкослойна мазилка, при която свързващото вещество са полимерни смоли. Полимерните мазилки са с много по-висок коефицент на паропропускане и с повишена устойчивост към влага и защита от развитие на гъбички. Предимство е голямото разнообразие на цветове, в които се предлагат.

Силиконова мазилка

Силиконова мазилка съдържа свързващо вещество силиконови смоли и превъзхожда останалите видове мазилки по всички характеристики. При нея също има повишена защита срещу развитие на гъбички и микроводорасли. Цветовото разнообразие също е много голямо. Цената на мазилката обаче е по-висока от другите.

Използвайте цветовия симулатор при избора на мазилка на един от лидерите при производството на строителни материали Теразид.