Кога да направя топлоизолация

Зима е. Навън е температурите са много под нулата. Сега се замислям, защо не направих топлоизолация, когато беше топло... А защо да не я направя сега, в зимата? Възможно ли е да бъде направена топлоизолация през зимните месеци?

Топлоизолацията практически може да бъде направена по всяко време. Все пак има и сезони, които са препоръчителни заради добрите метереологични условия. Такива са топлите сезони като пролетта, лятото и есента. Разбира се, зимата, много по-малко хора се замислят за ремотите вкъщи. Но зимните месеци, студът в дома, плесенът и конденза, ни напомнят, че решението на тези проблеми е поставяне на топлоизолация.

На пазара се предлагат нови поколения строителни материали, които дават възможност топлоизолация да бъде направена и през студените месеци. Такива са например противомразни добавки, които правят възможно топлоизолацията да бъде поставена и при отрицателни температури. Благодарение на такива добавки, прибавени към лепилата за топлоизолационния материал, шпакловките и мазилките, не съществува пречка, поради която да не бъде поставена изолацията, която да осигури качествено намаление на топлообмена на жилището и притежава всички необходими качества да осигури запазването на топлината в жилището.