toploizolacia-ot-alpinisti-ili-ot-skele

Много хора си задават въпроса: "Каква е разликата от изработка на топлоизолация от алпинисти или от скеле?"


Всеки от двата способа, които се ползват, има своите преимущества и съответно недостатъци.
От скеле

Изработката на топлоизолация от скеле е особено подходяща при поставянето на топлоизолация на цели жилищни сгради. Изграждането на скелето около цяла сграда дава възможност за по-висока мобилност, особено при извършването на отделните операции. Поставянето на топлоизолация на ниски етажи в жилищни сгради (предимно 1-ви и 2-ри етаж) също е често предпочитана. Недостатък е, че сглобяването на скеле често отнема повече време, което удължава и времето за изработка. Също така това може да оскъпи допълнително крайнaта цена.

Алпинисти

Изработката на топлоизолация по апийски способ е много разпространена. Особено удачен метод е при високи, труднодостъпни обекти. Алпинистите са високо мобилни и лесно достигат всяка точка. Особено подходящ избор е изработката на топлоизолация от алпинисти за високи етажи (трудно е дори да си представим да се строи скеле до 13 етаж).

Много хора се страхуват за сигурността на алпинистите, считайки, че "виси там на едно въже". В интерес на истината, всички наши алпинисти са много отговорни за установката преди започването на работа. Преценява се обекта, спускат се въжетата (винаги са повече от едно Smile), проверява се оборудването. Разбира се, практиката и опитът изиграват своята роля, като безопасността на алпинистите е ключов момент.

Затова, не се чудете дали ако предпочетете алпинисти за изработка на топлоизолацията, ще се получи некачествена изолация. Винаги качествената топлоизоалция е в резултат на добри материали и добре свършена работа.